En aquestes línies parlaré d’una motxilla un xic especial, no és una motxilla com les que tots podríem pensar aquella en la que els nens i nenes hi porten cromos, un estoig, pocs o molts llibres, uns quaderns, una agenda, un entrepà mossegat,….no no… aquesta és una motxilla especial.

Aquesta motxilla és una motxilla que està plena d’emocions, sentiments que tots els nens i nenes porten cada dia cap a casa. Emocions que han viscut a l’escola, al pati de l’escola, a l’aula, amb un amic o amiga, amb el pare o la mare, amb una professora b60dc21f2a7daa61c49dc979911413cdo professor…..i que esperen ser compartides amb algú qui els doni TEMPS per ser escoltades. Aquesta motxilla cada dia s’omple i s’omple a cada moment i si no es va buidant finalment es trenca i llavors tot allò que aquell nen o nena necessitava compartir i explicar ja no ho fa, tot caient en la solitud de l’incomprès.

“La inteligencia emocional comienza a desarrollarse en los primeros años. Todos los intercambios sociales que los niños tienen con sus padres, maestros y entre ellos, llevan mensajes emocionales” Daniel Goleman.

Com a mare he fet experiència de buidar cada dia la motxilla amb el meu fill i ha estat una grata sorpresa veure com s’ha anat confiant en mi tots aquells petits èxits, fracassos, il·lusions, disgustos que ha anat visquent dia rera dia en la seva particular i experiència de vida. Cada dia és un nou dia per omplir aquesta motxilla d’emocions i poder-les compartir.

Com a professional dedico uns minuts del meu temps a deixar que els meus alumnes buidin la seva motxilla i comparteixin si més no les seves històries plenes,és clar, d’emocionants capítols en els que ells o elles hi són els protagonistes,  i així fa que es crei un clima de confiança i complicitat que permet treballar molt millor, doncs permet com he dit, buidar aquest pes que a vegades no deixa de ser insuportable i molt feixuc per alguns infants.

“Todo aprendizaje tiene una base emocional” deia Plató.

Val la pena que fem reflexió d’aquestes línies per ajudar-nos els uns als altres a donar-nos i donar-lis aquest temps, que no sempre tenim, però que si el busquem segur que el trobarem i deixeu-me que us digui:  és un Tresor molt valuós.

Anuncis