Imagen1
Són els nens i nenes, nois i noies que tenen entre 6 i 10 anys. Jo els anomeno la Generació del Just Now, del ara mateix, del ja! Les característiques que millor els defineixen son:

– Dinàmics

– Espavilats

– Curiosos

– Hiper Actius

– Audiovisuals

– Digitals i tecnològics

– Autodidactes

– Necessitats de canvis constants e inminents

– Algunes vegades Consentits

– Impacients

– i en certes ocasions, sobreprotegits

Recordo una professora que m’explicava com n’era de difícil treballar els processos de les coses amb aquests nens i nenes, que volen la immediatesa i que no entenen que hi ha coses a la vida que necessiten un temps i un espai per evolucionar i canviar. Aquesta professora m’explicava que a classe de coneixement del medi natural ensenyava a plantar la llavor d’un llegum com el cigró, el fesol o bé la llentia en un got de plàstic, els feia posar cotó fluix xupat d’aigua i els deia que dia rera dia aniria creixent la fulla… els alumnes cada dia que miraven la llavor li deien però si no hi ha res! Ella els deia és que necessita temps  i cura d’anar-lo regant per així fer el seu procés de creixement…Els nens perdien la paciència en veure que en dos dies encara no havia sortit ni un xic de verd d’aquell experiment i ella només repetia però com pot ser?!
En una altra ocasio una mare em comentava “ja no se que fer amb el meu fill, no sap esperar no te paciencia, tot ha de ser quan ell vol, sempre tot a disposar del seu gust…ja no puc mes! A casa meva sempre m’han educat en la paciencia i ara la canalla sembla que tinguin pressa per fer les coses per acabar-ho tot!”
Es cert que nosaltres estem educats amb altres valors pero sobretot amb altres metodologies i eines. Les tecnologies han fet que les coses es puguin veure i aconseguir amb inmediatesa sense haver d’esperar ni dos segons…per tant es justificable la impaciencia de molts nens i nenes. No obstant, no hem d’obviar que cal educar per aprendre les coses desde diferents perspectives i sobretot, que cada cosa te el seu moment.

Les coses boniques i importants de la vida cal descobrir-les al seu ritme, sense presses i sobretot amb  paciència i espera..

“Si he hecho descubrimientos invaluables ha sido más por tener paciencia que cualquier otro talento” Isaac Newton(1642-1727) Matemático y físico británico.
Anuncis