20150222_215939Fa uns dies va arribar aquest llibre a les meves mans per casualitat a través d’una molt bona amiga i companya. Resulta que el tema del llibre és la història d’un nen que es diu Oliver i que és un xic especial, però no especial per tenir alguna dificultat com coneixem avui dia no…sinó especial des de un altre punt de vista. És un nen que li apassionen moltes coses, però curiosament no són les coses que com a nen li haurien d’agradar. Perquè els nens, és clar per ser nens cal que juguin a futbol, corrin, juguin a basquet, saltin, .. i bé ell no és res de tot això ni li atrau res de tot això…

A l’Oliver li encanta passejar pel bosc i agafar flors i contemplar la bellesa dels colors del paisatge, a l’Oliver li agrada cantar, dibuixar, pintar i fins i tot ballar. Bé de fet li encanta ballar.

Un dia l’Oliver quan arriba a l’escola es troba a la paret un escrit que posa        ” l’Oliver Button es una nena” a ell és clar això el posa molt trista així que arriba a casa i li diu a la mare i al pare. Els pares li diuen que no en faci cas i que ell ha de fer allò que li agradi, així és que tot decidit l’Oliver diu als pares que vol ballar i vol apuntar-se a dansa. Així és que els pares apunten a l’Oliver a una acadèmia on ell se sent d’allò més feliç i comença a ser dels millors. Un  dia la professora de l’Acadèmia diu als pares que hi ha un concurs de ball i que l’OIiver s’hi podria presentar doncs ho fa molt bé. Arriba el dia del concurs i tot i que l’Oliver ho fa molt bé finalment no aconsegueix de ser el guanyador. Molts nens i nenes de l’escola l’havien anat a veure tal i com la seva professora els havia demanat.

El següent dia que l’Oliver ha d’anar a l’escola, li diu a la mare que no hi vol anar, doncs els nens es riuran d’ell perquè no és com els altres nens i a més no ha pogut guanyar el concurs. Però els pares li diuen que ha d’anar a l’escola i que el més important és que ell faci el que cregui que ha de fer i el faci feliç.

La sorpresa de l’Oliver és que quan arriba a l’escola troba a la paret un escrit que posa ” l’Oliver Button és una estrella”. Els nens havien reconegut el seu talent i per això ara l’Oliver ja estava content de ser com era.

Aquest llibre ens pot servir per fer una reflexió no només els infants sinó també els adults, perquè a vegades els estereotips venen marcats pels adults i en el centre de les famílies encara hi ha perjudicis que cal anar canviant i perquè no trencant. Cal que potenciem els talents dels nostres infants, per què sols així se sentiran feliços i satisfets. Se sentiran estimats i valorats i en definitiva això els ajuda pel seu creixement personal.

Reconèixer els mèrits dels nostres fills és fàcil, és clar, però reconèixer els mèrits que els fan diferents als altres això ja costa més i és aquí on convé fer el canvi.

Anuncis